Vliegerpapier & kunstenaarsbenodigdheden
please enable javascript to view
Amstel 34, 1017 AB Amsterdam


Winkel


Vlieger sinds 1869 

Welkom in de wereld van Vlieger. Met foto's, verhalen, artikelen en anekdotes laten we
het wel en wee zien van 150 jaar papier- en kunstschildersmaterialen.

‚Äč

16 december 2020

Vlieger in de lockdown.

Ook Vlieger is gesloten.
Hoewel wij geen webwinkel hebben kunt u ons wel bereiken via mail, info@vliegerpapier.nl en telefoon 020 6235834.
wij zijn op werkdagen aanwezig van 10:00 tot 17:00 uur.
Op verzoek kunnen wij producten opsturen, of u kunt het afhalen.
Als u weet wat u wilt kunt u ons een mail sturen met de producten en uw naam en adres. Wij sturen u dan een factuur, en daarna doen wij de producten op de post, of u haalt het af.
Wij hanteren daarbij een minimum order van € 15,00.

Wij bedanken iedereen die ons het afgelopen jaar heeft gesteund en toch langs is geweest. Wij hopen u allen weer snel te zien in het nieuwe jaar en wensen u fijne dagen en een mooi en gezond nieuwjaar.

14 juli 2020
Kaarten van Vlieger
Naar aanleiding van het boek 'Vlieger in Vogelvlucht', heeft Reinder Storm een blog geschreven over de kaarten van Vlieger. Reinder Storm is conservator cartografie, geografie en reizen bij het Allard Pierson, de collecties van de Universiteit van Amsterdam. Hieronder de link naar de blog.
https://allardpierson.nl/blog/kaarten-van-vlieger/


2 juli 2020
Vlieger in Vogelvlucht
Vandaag is bij Uitgeverij de Buitenkant in de serie 'Uitgelezen Boeken' een bijzondere uitgave over de Firma Vlieger. Het boek is geschreven door Sytze van der Veen, Dirk Tang en Jeanette Kok. Hierin wordt de vergeten geschiedenis van Vlieger als uitgever van prentenboeken in beeld gebracht, met vele prachtige afbeeldingen. Het boek is te bestellen bij Uitgeverij de Buitenkant of onder andere te koop bij Vlieger. De presentatie van het boek was in verband met de huidige omstandigheden op de stoep voor de winkel.

        

    

Tegeltableau Vlieger
Een foto van het tegeltableau die gemaakt werd op 1 februari 1919, aangeboden door het personeel bij het 50-jarig bestaan van boek- en papierhandel J.Vlieger. Er werd door 18 á 20 personeelsleden van de verschillenden filialen lange tijd een dubbeltje per week gespaard om het tegeltableau aan te bieden. Het tableau van 30 keramische tegels werd gemaakt door Plateelbakkerij Delft in Hiversum. Centraal staan de gebouwen op de hoek van de Halvemaansteeg en de Amstel, en de filialen op het Damrak, de Leliegracht en het Rapenburg. De omlijsting toont de kleurige boekomslagen van de prentenboeken voor kinderen waarin Vlieger was gespecialiseerd. Het tegeltableau heeft tot 1991 in de winkel gehangen en is nu in het bezit van Nederlands Tegelmuseum in Otterlo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitsnede 1
Uitsnede 2
Uitsnede 3