Vliegerpapier & kunstenaarsbenodigdheden
please enable javascript to view
Amstel 34, 1017 AB Amsterdam


Winkel


Vlieger sinds 1869 

Welkom in de wereld van Vlieger. Met foto's, verhalen, artikelen en anekdotes laten we
het wel en wee zien van 150 jaar papier- en verfhandel.

In verband met de Coronacrisis hebben wij besloten om onze openingstijden te verkorten. Met ingang van woensdag 25 maart zijn wij open op maandag tot en zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur.
In principe geld dit tot en met zaterdag 25 april.
Wij willen al onze klanten ook vragen de veilige afstand van 1,5 meter te respecteren, ook bij ons personeel. Aangezien wij een krappe winkel hebben, willen wij graag een maximum van 4 klanten tegelijk in de winkel.
Met uw hulp kunnen wij ook in deze tijd overleven.

‚Äč

 

 

Een foto van het tegeltableau die gemaakt werd op 1 februari 1919, aangeboden door het personeel bij het 50-jarig bestaan van boek- en papierhandel J.Vlieger. Er werd door 18 á 20 personeelsleden van de verschillenden filialen lange tijd een dubbeltje per week gespaard om het tegeltableau aan te bieden. Het tableau van 30 keramische tegels werd gemaakt door Plateelbakkerij Delft in Hiversum. Centraal staan de gebouwen op de hoek van de Halvemaansteeg en de Amstel, en de filialen op het Damrak, de Leliegracht en het Rapenburg. De omlijsting toont de kleurige boekomslagen van de prentenboeken voor kinderen waarin Vlieger was gespecialiseerd. Het tegeltableau heeft tot 1991 in de winkel gehangen en is nu in het bezit van Nederlands Tegelmuseum in Otterlo.

 

De A4 en A3 wand.

 

 

 

 

 

 

Uitsnede 1
Uitsnede 2
Uitsnede 3